Feiten over donzen dekbedden

Dons! Een superieur vulmateriaal dat bij de meeste mensen geliefd is om onder te slapen. Het is heerlijk warm, comfortabel en licht en valt soepel om je lichaam.
De belangrijkste eigenschappen van donzen dekbedden lichten we hieronder toe.

Donzen dekbedden

 

Optimaal behoud lichaamswarmte
Dons en veren zijn beter dan iedere andere vulling in staat om de lichaamswarmte vast te houden. De pluisjes bestaan uit minuscule haartjes met kleine weerhaakjes aan de uiteinden. Tussen die haartjes vormen zicht luchtkamers die de lichaamswarmte vasthouden.
Hoe goed dons de lichaamswarmte vasthoudt zie je in de natuur: eenden en ganzen nemen zelfs bij heel koud weer nog een bad.

 

Goede vochtregulatie
We verliezen tijdens onze slaap gemiddeld 2 dl. lichaamsvocht via de poriën.
In tegenstelling tot synthetische dekbedden neemt een donzen dekbed dit vocht direct op zodat gedurende de nacht uw dekbed heerlijk comfortabel blijft. Gedurende de dag wordt het vocht weer aan de omgeving afgegeven.

 

Comfortabel en licht
Een donzen dekbed is licht in gewicht en zeer soepel en zacht. Het voegt zich comfortabel naar je lichaam.

Een donzen dekbed valt soepel om je heen

 

Lange levensduur
Van alle soorten vulling zal dons na verloop van tijd het meeste volume houden. Synthetische en wollen dekbedden zullen sneller wat dunner worden en zodoende hun isolerende vermogen verliezen.

 

Anti-allergisch

dons allergieIn tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn donzen dekbedden zeer geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie. Een donzen dekbed heeft in vergelijking met een synthetisch of wollen dekbed de beste vochtregulerende werking, waardoor donzen dekbedden en hoofdkussens geen favoriete verblijfplaats zijn voor huisstofmijt.
Bovendien hebben onze donzen dekbedden een Nomite label wat inhoudt dat de tijk zo dicht geweven is dat het binnendringen van huisstofmijt wordt tegengegaan.

 

Milieuvriendelijk
Donzen dekbedden zijn milieuvriendelijk. Ze zijn samengesteld uit 100% natuurlijke materialen zoals dons en veren en een katoenen tijk. Ook de productie van donzen dekbedden gebeurt op een wijze die niet belastend is voor het milieu.

 

Verantwoord dons
Silvana gebruikt uitsluitend verantwoord, RDS gecertificeerd dons in haar producten, afkomstig van Nederlandse bodem. RDS staat voor “Responsible Down Standard” en zorgt ervoor dat het dierenwelzijn gewaarborgd is.


Warmteklassen
Dekbedden zijn verkrijgbaar in 4 warmteklassen:

Klasse 1: Dit zijn dikke dekbedden waarvan je veel profijt kunt hebben als je een koude slaapkamer hebt of als je het snel koud hebt.
Klasse 2: Zorgt voor een gemiddelde warmte-isolatie. Omdat iedere persoon ongeveer dezelfde lichaamstemperatuur heeft, zullen deze dekbedden bij de meeste mensen favoriet zijn.
Klasse 3: Is jouw slaapkamer goed verwarmd of heb je het sowieso snel warm, dan is deze klasse zeer geschikt voor jou.
Klasse 4: Dit zijn de echte zomerdekbedden die je zelfs tijdens warme nachten nog optimaal comfort bieden.

Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit een deel met warmteklasse 4 en een deel met warmteklasse 3. Wanneer je deze koppelt ontstaat een extra warm dekbed met warmteklasse 1.