Verantwoord Nederlands Eendendons

Dons! Een superieur vulmateriaal dat bij de meeste mensen geliefd is om onder te slapen. De dons van Nederlandse eenden wordt daarbij al vele jaren verwerkt in de donzen dekbedden en hoofdkussens van Silvana. Hoewel dons een restproduct is van de voedingsindustrie, is het dierenwelzijn voor Silvana niet minder van belang. Silvana wil namelijk enkel dons verwerken van eenden die goed zijn behandeld. Om dit te waarborgen worden voortaan alle donzen dekbedden en hoofdkussens van Silvana geproduceerd volgens de Responsible Down Standard (RDS).

 

Silvana donzen dekbedden en hoofdkussens gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard voldoen aan strikte dierenwelzijnseisen. Dit betekent dat de dons in deze producten enkel afkomstig is van eenden die gezond leven, geen pijn lijden en geen angst of stress ervaren. De dons is daarnaast door de gehele productieketen heen traceerbaar, waarbij enkel producten met gecertificeerd dons het RDS logo dragen. De gehele productieketen, van boerderij tot eindproduct, wordt daarbij periodiek gecontroleerd door het onafhankelijke certificeringsorgaan Control Union.

De donzen dekbedden en hoofdkussens van Silvana bereiken door de RDS certificering het hoogste niveau van dierenwelzijn, controles en traceerbaarheid.

 

Slaap lekker!