De voordelen van een donzen dekbed

Dons is een van de luxere materialen die in dekbedden wordt verwerkt. Wie onder dons slaapt, slaapt onder een licht dekbed dat vocht goed afvoert. Tegelijkertijd kan een donzen dekbed in alle warmteklassen gemaakt worden. Ideaal voor mensen die ’s nachts regelmatig transpireren, maar liever niet onder een te koel dekbed liggen. Silvana Royale Colortemp® dekbedden worden gemaakt met 100% eendendons in een satijngeweven katoenen tijk. Door het gebruik van de beste materialen en de hoogwaardige afwerking kun je deze donzen dekbedden tot het luxere beddengoed rekenen.

Donzen dekbed: warm of koud?

Hoewel een donzen dekbed licht aanvoelt betekent dat niet dat je een koel dekbed in huis haalt. Dons heeft een superieur isolatievermogen in verhouding tot het gewicht. Hierdoor is maar weinig vulmateriaal nodig voor een een goed isolerend dekbed.

Silvana dekbedden zijn verkrijgbaar in diverse warmteklassen. Kies je voor een Silvana Royale Colortemp® dekbed? Dan heb je de keuze uit wel zes verschillende warmteklassen, van een Extra Light zomerdekbed tot een Extra Warm winterdekbed waar zelfs de grootste koukleum comfortabel onder slaapt.

Extra handig: je kunt deze donzen dekbedden gemakkelijk met elkaar combineren en zo jouw persoonlijke vierseizoenen dekbed samenstellen. Zo doe je dat: kies jouw ideale dekbed voor de zomer en één voor de lente of herfst. Voor de koudste winternachten koppel je de beide dekbedden zodat een extra warm winterdekbed ontstaat. Dit doe je met behulp van meegeleverde koppelknoopjes.

Duurzaam

Naast het feit dat een donzen dekbed super comfortabel is, heeft dons ook nog eens een zeer lage milieu-impact. Vergeleken met andere gangbare materialen, zoals wol en synthetische vezels heeft dons de laagste milieu-impact. Bovendien is dons biologisch afbreekbaar en kan het gerecycled worden als de levensduur van het kussen of dekbed bereikt is. Door te kiezen voor een donzen dekbed maak je dus ook een zeer duurzame keuze!

Gecertificeerd dons

Het eendendons dat in Silvana dekbedden wordt verwerkt is altijd van traceerbare afkomst. Het dons is voorzien van een DOWNPASS certificering. Het is daarmee altijd duidelijk waar het dons vandaan komt en het geeft de garantie dat het dons op verantwoorde wijze is geproduceerd.

Donzen dekbed onderhouden

Een donzen dekbed heeft weinig onderhoud nodig. Schud je dekbed dagelijks licht op, was je overtrek het liefst wekelijks en lucht het dekbed regelmatig. Op die manier blijft jouw dekbed lang schoon en fris. Wassen is dan slechts eens in de vijf jaar nodig.

Je kunt je donzen dekbed op maximaal 60 graden Celcius wassen. Een tweepersoonsdekbed zal echter meestal niet in een gewone wasmachine passen. Als je wasmachine te klein is, kan het dekbed beschadigd raken. Laat jouw donzen dekbed daarom bij voorkeur reinigen bij een professionele wasserette. Was je jouw donzen dekbed zelf? Gebruik dan zachte zeep zonder toevoegingen, bij voorkeur speciaal donswasmiddel. Gebruik de hoogste centrifugeersnelheid om zoveel mogelijk vocht te verwijderen en droog het dekbed bij voorkeur in de wasdroger. Zorg dat het dekbed volledig droog is en droog het indien nodig meerdere malen.

Donzen dekbed bestellen

Ben je overtuigd van de voordelen van een donzen dekbed? Bestel dan nu jouw Silvana donzen dekbed, of kom langs bij een van onze verkooppunten. De dekbeddenkiezer helpt je de juiste keuze te maken. Deze tool kijkt naar je voorkeuren en persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld last van huisstofmijtallergie? Kies dan voor een dekbed met Nomite® technologie, zoals de Royale® dekbedden. Liever eerst even proefliggen? Bezoek dan een verkooppunt bij jou in de buurt*.

*Niet alle verkooppunten hebben de Silvana dekbedden in de collectie.