Ons dekbed advies

Wat je moet weten om het beste dekbed te kiezen.

Dekbedden zijn er in verschillende uitvoeringen en maten. Welk dekbed voor jou het meest geschikt is, hangt af van je persoonlijke situatie. Bij het aanschaffen van een dekbed moet je rekening houden met de verschillende seizoenen van het jaar, jouw slaapkamertemperatuur en of jij het snel warm of koud hebt. De informatie die je nodig hebt bij deze persoonlijke keuze, kun je hieronder vinden. Zo kunnen wij jou voorzien van een persoonlijk dekbed advies.

De voordelen van een goed dekbed

Jouw lichaam moet zich van top tot teen kunnen ontspannen tijdens je slaap. Hiervoor moeten zowel de temperatuur als de vochtregulatie in orde zijn. Onder het beste dekbed zal jij gemakkelijker in slaap vallen en een ongestoorde nachtrust tegemoet gaan. En goed slapen is bevorderlijk voor je prestaties overdag.

Warmteklasse

Een dekbed moet vanzelfsprekend lekker warm zijn. Maar wat voor de één warm genoeg is, is voor de ander te koud. Om aan deze verschillen tegemoet te komen bestaan de Silvana dekbedden uit verschillende diktes. Zo vindt iedereen met zijn of haar persoonlijke voorkeuren het beste dekbed. Deze verschillende diktes zijn ondergebracht in de volgende zes warmteklassen, die weergegeven staan op de etiketten van de Silvana dekbedden:

  • Rood (extra light)
  • Oranje (light)
  • Paars (medium light)
  • Blauw (medium warm)
  • Geel (warm)
  • Groen (extra warm)

Seizoenendekbed

Wil je het hele jaar comfortabel slapen? Stel dan een persoonlijk 4-seizoenendekbed samen. Alle dekbedden van Silvana zijn voorzien van knoopsgaten waardoor je de dekbedden onderling kunt koppelen. Kies bijvoorbeeld een paars (medium light) dekbed voor de lente/herfst en een rood (extra light) dekbed voor de zomer. In de winter koppel je de dekbedden aan elkaar en vormen ze samen een extra warm dekbed. Op deze manier kun je jouw dekbed ideaal samenstellen voor ieder seizoen.

Partnerdekbed

Dankzij de uitgebreide serie van wel zes uitvoeringen kun jij dus jouw ideale warmte kiezen. Maar wat voor jou te koud is, kan je partner veel te warm vinden. Is dat bij jullie ook het geval en slaap je wel graag samen onder één dekbed? Dan is het gepersonaliseerde Royale partnerdekbed perfect voor jullie. Jullie kiezen allebei je ideale warmte en wij vullen beide helften van het dekbed op basis van jullie persoonlijke warmtevoorkeur. Het partnerdekbed is uitsluitend beschikbaar in de afmeting 240 x 220 cm.

Afmetingen

Kies altijd voor een dekbed dat over beide bedranden valt wanneer je eronder ligt. Bij een tweepersoonsbed van 180 centimeter breed, is een dekbedbreedte van 220 centimeter of 240 centimeter geschikt. De standaard breedtemaat voor een eenpersoons dekbed is 140 cm. Daarnaast zijn er afwijkende maten verkrijgbaar voor als je relatief groot of klein van postuur bent.

Dekbedvulling

Hoe ontdek je jouw dekbed? Kies je voor een donzen, synthetisch, of katoenen dekbed? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur en persoonlijke situatie. Houd je van een licht en luchtig dekbed? Kies dan voor dons. Heb je liever een dekbed dat wat zwaarder op je lichaam aanvoelt? Kies dan voor een synthetisch dekbed. Daarnaast heeft ieder vulmateriaal zijn eigen unieke eigenschappen op het gebied van vochtregulatie en veerkracht. De gebruikte vulmaterialen binnen de Silvana dekbedden collectie zijn hieronder uiteengezet:

Dons

Dons is zeer veerkrachtig en heeft daarbij een hoog vermogen om transpiratievocht af te voeren. Bij normaal onderhoud (regelmatig luchten en dagelijks licht opschudden) zal een donzen dekbed dan ook niet snel klam aanvoelen en is wassen niet noodzakelijk. Daarnaast is dons extreem licht en isoleert het de lichaamswarmte optimaal. Er is maar weinig dons nodig voor een goed isolerend dekbed, waardoor donzen dekbedden heerlijk licht en luchtig zijn. Hoe hoger het donspercentage, hoe lichter het dekbed. Silvana heeft enkel luxe donzen dekbedden in de collectie, gevuld met 100% dons of 90% dons/10% veertjes.

Gerecyclede polyester vezels

Gerecyclede polyester vezels zijn bolletjes of vlies van synthetisch materiaal met een goede isolatie en vochtregulatie. Deze vezelbolletjes zijn zeer zacht en luchtig, maar behouden daarbij wel hun veerkracht. (Gerecyclede) polyestervezels zijn het makkelijkste in onderhoud van alle vulmaterialen.

Katoenvlies

Katoenen dekbedden hebben het minst isolerende vermogen. De vulling van katoenvlies maakt het dekbed heerlijk koel en luchtig. Dekbedden gevuld met katoenvlies zijn daarom uitermate geschikt voor de warmste zomernachten.

Huisstofmijt

Heb je een huisstofmijtallergie? Kies dan voor een dekbed met Nomite label. Donzen dekbedden met het Nomite label hebben een tijk (buitenkant dekbed) die zo fijn geweven is dat de huisstofmijt geen kans krijgt om het dekbed binnen te dringen. Verder is het regelmatig opschudden en luchten van je dekbed van belang om huisstofmijt tegen te gaan. Zie de onderhoudstips pagina voor meer tips en informatie over het behouden van een huisstofmijtvrije slaapkamer en dekbed.

Transpiratie

Transpireer je veel? Kies een dekbed met een geschikte warmteklasse voor jou en met een goede vochtregulatie. Dus altijd een katoenen tijk en een vulmateriaal dat vocht goed opneemt (zie vulmaterialen). Hierdoor blijft je dekbed langer fris en hygiënisch. Verschoon je beddengoed daarnaast eens per week en laat je dekbed regelmatig luchten. Het wassen van je dekbed is dan verder niet of nauwelijks nodig.

Verschillende dekbedden van Silvana

Er zijn drie verschillende Silvana dekbedlijnen: de Silvana Comfort, Silvana Royale en Silvana Specials. De Silvana Comfort dekbedden zijn gemaakt van gerecycled polyester. Zowel de vulling als de hoes. De Silvana Royale dekbedden zijn gevuld met eendendons en de tijk (hoes) is gemaakt van fijn satijn geweven katoen. De vulling en tijk van de Silvana Specials dekbedden verschillen per dekbed. Silvana Comfort en Royale dekbedden zijn er in wel zes verschillende warmteklasses.

Vind het beste dekbed met de dekbedkiezer

Wil je weten welk Silvana dekbed het beste bij jou past? Ga dan naar de Silvana dekbedkiezer om in enkele stappen een dekbed advies op maat te krijgen.