Goed hoofdkussen bij nekklachten

Veel mensen hebben last van nekklachten. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Een hoofdkussen dat niet de juiste ondersteuning biedt, kan één van de boosdoeners zijn.

Waarom is een goed hoofdkussen belangrijk bij nekklachten?

Het verkeerde kussen kan in elke slaaphouding nekklachten als gevolg hebben. Om nekklachten te voorkomen is het belangrijk om het juiste kussen te kopen dat past bij jouw persoonlijke situatie. Een goed hoofdkussen geeft de juiste ondersteuning aan jouw hoofd en nekwervels. Dat is een derde van de kwetsbare wervelkolom! Om goed te kunnen ontspannen moet daar geen spanning in zitten. Het is van belang dat de wervels in een rechte lijn liggen en het hoofd niet te veel naar boven of onder knikt. Als er ’s nachts spanning op je nekwervels staat heb je een grote kans dat je wakker wordt met nekklachten en/of hoofdpijn. Silvana heeft samen met fysiotherapeuten een neksteunkussen ontwikkeld die de juiste ondersteuning biedt afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Maar vergeet niet stil te staan bij je matras! Het vinden van een goed hoofdkussen betekent niet automatisch het einde van nekklachten. Nekklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een verkeerd matras. Deze kan te hard of te zacht zijn voor jouw postuur. Zorg er dus voor dat zowel het hoofdkussen als het matras aansluiten op jouw persoonlijke situatie om nekklachten te voorkomen. Daarnaast kunnen er ook medische oorzaken zijn of kan een verkeerde (werk)houding de boosdoener zijn van nekklachten.

Waar moet je met nekklachten op letten bij de aankoop van een kussen?

Even met je hand op een kussen duwen is niet voldoende om te weten of het kussen geschikt voor jou is en jouw eventuele nekklachten kan verhelpen. Het voelt wellicht lekker aan, maar om uit te vinden of het kussen bij jou past is het belangrijk dat je er op gaat liggen. Let er daarbij op dat de stevigheid van het matras in de winkel lijkt op die van jouw matras thuis, want de benodigde stevigheid van het kussen is daar mede van afhankelijk.

Ga op het matras en kussen liggen in jouw slaaphouding en laat de adviseur kijken of je goed op het kussen ligt. Weet je niet wat jouw slaaphouding is? Kies dan voor de houding waarin je meestal in slaap valt. Knikt jouw hoofd niet teveel omhoog of omlaag en liggen jouw nekwervels dus in een rechte lijn? Dan is het kussen geschikt voor jou.

Silvana kussens bij nekklachten

Alweer 40 jaar geleden ontwikkelde Silvana in samenwerking met fysiotherapeuten het Silvana Support® neksteunkussen. Een concept dat zijn waarde heeft bewezen. Want aan Silvana Support®, het kussen met neksteun, geven meer mensen de voorkeur dan aan enig ander hoofdkussen. Met Silvana Support® slaap je ontspannen én comfortabel en voorkom je nekklachten.

Door een logische opbouw van de collectie is er voor elk postuur, matras en slaaphouding een Silvana Support® met de juiste dikte en stevigheid. De Silvana Support serie is opgebouwd uit 6 hardheden, van Extra stevig tot Extra zacht.

De Silvana Support® kussens zijn gemaakt volgens een uitgekiend design.

Neksteun

De speciaal gevormde neksteun volgt de schouders: comfortabel, ontspannend en ondersteunend.

De stevigheid van de neksteun verschilt per kussen, van extra zacht t/m extra stevig. De stevigheid van de bovenvakken is hierop afgestemd.

Bovenvakken

Het kussen heeft 3 bovenvakken; het middelste vak is wat zachter gevuld voor een optimale houding in de rugligging. De twee zijvakken zijn iets steviger gevuld voor de juiste ondersteuning als je op je zij ligt. Elk van de 6 kussens heeft zijn eigen vulmateriaal. Van zachte synthetische vezelbolletjes bij het zachtste kussen tot stevige latex sticks bij het stevigste kussen.

Ben je lang of heb je graag wat extra ruimte in bed? Kies dan voor het verkorte model van 50x70cm.

Voor wie het nét wat mooier en luxer mag is er de Silvana Support Royale serie in dezelfde 6 hardheden. Dit kussen heeft een wat luxere, zachtere tijk van bamboe met katoen. De bovenvakken van de Royale kussens zijn gevuld met het zeer duurzame Suprelle® Fusion, een combinatie van gerecyclede polyester vezels en gerecycled dons.

Silvana Support thuis proberen?

Om uit te vinden welk kussen het beste bij jou past, kun je onze online kussenkiezer raadplegen. Ook kun je je in de winkel laten adviseren en daar het hoofdkussen testen om te bepalen welk type jou de beste ontspanning biedt om zo nekklachten te verhelpen of te voorkomen.

Maar de állerbeste manier om er achter te komen welk kussen voor jou geschikt is, is door er thuis één of meerdere nachten op te slapen. Daarom biedt Silvana in samenwerking met een groot aantal verkooppunten het Silvana Support Proefslapen: bij de deelnemende verkooppunten mag je vrijblijvend een kussen lenen om thuis te proberen. Op onze Verkooppunten pagina staat bij elke winkel aangegeven of ze het Proefslapen wel of niet aanbieden.

Meer weten over nekklachten en wat je hieraan kan doen? We hebben nog meer informatie beschikbaar over nekklachten, al deze informatie kan je via onderstaande links vinden.