Een neksteunkussen van Silvana

Een neksteunkussen is een orthopedisch kussen, speciaal ontworpen om de nek en het hoofd optimaal te ondersteunen. Veel mensen hebben regelmatig last van nekklachten. Als jij ook één van de personen bent die wel eens wakker wordt met nekpijn, kan een verouderd of verkeerd hoofdkussen de boosdoener zijn. Als je hoofd te hoog of te laag op het kussen ligt, wordt er extra druk op de nekspieren uitgeoefend. Dit kan stijfheid en pijn veroorzaken, wat ook door kan stralen naar het hoofd en hoofdpijn kan veroorzaken. Een hoofdkussen dat extra ondersteuning geeft aan je nekwervels, zorgt dat je hoofd en nek tijdens het slapen kunnen ontspannen. Bij Silvana hebben we een ruime collectie aan neksteunkussens, gemaakt van hoogwaardige materialen die bijdragen aan een goede nachtrust. Lees hier meer over dit type hoofdkussen.

Wat is een neksteunkussen?

Een neksteunkussen geeft extra ondersteuning aan je nekwervels, waardoor je 's nachts in een correcte slaappositie ligt. De neksteunkussens van Silvana zijn zo gevormd dat ze zowel het hoofd als de nek perfect ondersteunen, waardoor je rug ook mooi recht komt te liggen. Normale kussens ondersteunen vooral het hoofd, maar zijn niet zo gevormd dat ook de nek ondersteund wordt. Dit kan voor spanning in de spieren zorgen, waardoor nekpijn kan ontstaan. Het vinden van het beste neksteunkussen is heel persoonlijk. Iedereen heeft namelijk andere slaapgewoonten en voorkeuren. Zo heeft een zijslaper over het algemeen behoefte aan een hoog en stevig kussen, terwijl een buikslaper meer profijt heeft van een zacht en laag kussen. Bij Silvana hebben we dan ook verschillende varianten beschikbaar, zodat er voor iedere soort slaper een geschikt kussen te vinden is.

Waarom een neksteunkussen?

Wakker worden met nekpijn vindt natuurlijk niemand leuk. Om te zorgen dat klachten niet verergeren, is het verstandig om een kwalitatief hoogwaardig hoofdkussen aan te schaffen. Onze neksteunkussens zijn gemaakt van duurzame materialen, die zowel stevig als comfortabel aanvoelen. De Silvana Support kussens zijn voorzien van een neksteun, die ervoor zorgt dat je hoofd en nek tijdens het slapen volledig kunnen ontspannen. Er zijn zes verschillende hardheden verkrijgbaar, die van zeer zacht tot zeer stevig oplopen.

Voordelen van een neksteunkussen

Een neksteunkussen zorgt ervoor dat je lichaam in een natuurlijke houding komt te liggen. Dit zorgt ook dat de luchtwegen openblijven en je vrij kunt ademhalen. Vooral voor snurkers (en partners) is dit goed nieuws, omdat neksteunkussens zo snurken verminderen. Ook voor mensen met slaapapneu kan een neksteunkussen zorgen voor een vermindering van symptomen, door de luchtwegen open te houden.

Hoe vind ik het beste neksteunkussen?

Het beste neksteunkussen past bij jouw slaapgewoonten en persoonlijke voorkeur. Slaap je meer op je rug of meer op je zij? Het is belangrijk een hoogte en model te kiezen dat bij jouw slaaphouding past. Daarnaast is het ook van belang dat de hardheid van het hoofdkussen past bij het soort matras. Een zacht matras met een stevig kussen zorgt voor onbalans in je slaaphouding. Om het beste neksteunkussen voor jou te vinden, maak je gebruik van de Kussenkiezer. Door een aantal vragen te beantwoorden, vinden wij de producten die het best bij jouw voorkeuren en behoeften passen. Bestel een nieuw neksteunkussen eenvoudig online of kom langs bij één van onze voorkooppunten om de kussens zelf uit te proberen. Wij helpen mensen al 40 jaar aan betrouwbare neksteunkussens en staan graag voor je klaar met advies!

Meer weten over nekklachten en wat je hieraan kan doen? We hebben nog meer informatie beschikbaar over nekklachten, al deze informatie kan je via onderstaande links vinden.