Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op met behulp van het contactformulier onderaan deze pagina.

Veroorzaken donzen producten een huisstofmijtallergie?

Nee, dons en veren veroorzaken geen huisstofmijtallergie. De feitelijke veroorzaker van de allergische reactie is de aanwezigheid van huisstofmijt in de slaapomgeving. Zijn voedsel bestaat vooral uit de in het bed altijd aanwezige huidschilfertjes. Een donzen dekbed en kussen zijn door de goede vochtregulerende eigenschappen en dichtgeweven buitenkant juist geen favoriete verblijfplaats van de huisstofmijt. Om huisstofmijt tegen te gaan zijn regelmatig luchten en stofzuigen belangrijk. Ook door het regelmatig wassen van het beddengoed wordt huisstofmijt tegengegaan. Zorg verder voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels en een gladde vloerbedekking zoals laminaat.

Kan ik de Silvana kussens thuis testen?

Silvana Support Proefslapen Ja, dat kan. Een groot aantal verkooppunten in Nederland en België biedt de Silvana Proefslapen service. Bij deze verkooppunten kun je vrijblijvend een Silvana Support kussen lenen om thuis te proberen. Op onze Verkooppunten pagina herken je deze dealers aan het Proefslapen logo.

Mijn kussen is verkleurd na veelvuldig gebruik.Wat doe ik hiertegen?

Iedere nacht verlies je circa 0.5 liter transpiratievocht. Het is daarom van groot belang om je kussen regelmatig te luchten, op te kloppen en je kussensloop wekelijks te wassen. Transpireer je sneller en meer dan normaal, dan is het gebruik van een extra molton sloop van groot belang. Mocht je je kussen minder zorgvuldig hebben verzorgd, dan kan het kussen zijn verkleurd. Dit valt dan niet onder de garantie. Je kunt proberen het kussen te wassen indien dit mogelijk is volgens de wasvoorschriften. Zorg er dan voor dat het kussen goed en snel droogt. Op de kussen onderhoud pagina vind je meer informatie over het onderhoud van je kussen.

Ik heb zojuist een Silvana kussen gekocht, maar deze bevalt mij niet. Wat nu?

Het beste kussen is niet meteen het lekkerste kussen. Gewenning aan een kussen is namelijk van groot belang en neemt een aantal dagen in beslag. Mocht je na een aantal dagen nog steeds niet tevreden zijn over je kussen, dan kun je contact opnemen met je Silvana dealer. Afhankelijk van de algemene verkoopvoorwaarden kan er een geschikte oplossing aangeboden worden. Zorg er in ieder geval voor dat je het kussen 100% schoon en in de originele, onbeschadigde verpakking aanbiedt. (zie ruilen van kussen).

Staat uw vraag er niet bij? Stel hier uw vraag:

Contactformulier