Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op met behulp van het contactformulier onderaan deze pagina.

Veelgestelde vragen kussens

Kan ik de Silvana kussens thuis testen?

Ja, dat kan. Een groot aantal verkooppunten in Nederland en België biedt de Silvana Proefslapen service. Bij deze verkooppunten kun je vrijblijvend een Silvana Support kussen lenen om thuis te proberen. Op onze Verkooppunten pagina staat bij elke winkel aangegeven of ze het Proefslapen aanbieden.

Ik heb zojuist een Silvana kussen gekocht, maar deze bevalt mij niet. Wat nu?

Het beste kussen is niet meteen het lekkerste kussen. Gewenning aan een kussen is namelijk van groot belang en neemt een aantal dagen in beslag. Mocht je na een aantal dagen nog steeds niet tevreden zijn over je kussen, dan kun je contact opnemen met je Silvana dealer. Afhankelijk van de algemene verkoopvoorwaarden kan er een geschikte oplossing aangeboden worden. Zorg er in ieder geval voor dat je het kussen 100% schoon en in de originele, onbeschadigde verpakking aanbiedt. (zie ruilen van kussen).

Kan ik mijn kussen ruilen als deze niet bevalt?

Dit hangt af van waar je het hoofdkussen hebt gekocht. In een fysieke winkel geldt standaard geen bedenktijd en is de winkelier niet verplicht het kussen te ruilen.
Winkeliers kunnen hier van afwijken. Dit is meestal te vinden op het aankoopbewijs.
Is het kussen op afstand gekocht (internet, telefoon of post) dan heb je standaard een bedenktijd van 14 dagen na ontvangst van je kussen. Een kussen kan enkel en alleen geretourneerd worden wanneer deze ongebruikt en schoon is!

Hoe onderhoud ik een kussen?

Om het kussen in goede conditie te houden volstaat dagelijks opschudden en regelmatig luchten (niet in de felle zon).
Opkloppen met de hand is aan te raden, maar gebruik geen mattenklopper of stofzuiger, daarvan zou de vulling kunnen beschadigen.
Niet elk kussen kan gewassen worden, je vindt de aanwijzingen op het waslabel aan het kussen. Bij normaal onderhoud is het wassen van een kussen niet noodzakelijk en aan te bevelen.
Op de kussen onderhoud pagina op vind je meer informatie over het onderhoud van je kussen.

Wat is de levensduur van een Silvana kussen?

Een hoofdkussen behoudt gemiddeld tussen 3 en 5 jaar voldoende veerkracht, afhankelijk van het materiaal en de mate van belasting.
Voor de hygiëne wordt vervanging na maximaal 5 jaar aanbevolen. Wanneer het kussen veel transpiratievocht moet verwerken dan gaat het kussen minder lang mee.
Daarnaast wordt de levensduur bepaald door het onderhoud.

Omdat elk vulmateriaal door het gebruik slinkt kan het overigens wel nodig zijn het kussen na verloop van tijd bij te vullen. Zakjes met navulling zijn verkrijgbaar via de verkooppunten.

Veroorzaken donzen producten een huisstofmijtallergie?

Nee, dons en veren veroorzaken geen huisstofmijtallergie. De feitelijke veroorzaker van de allergische reactie is de aanwezigheid van huisstofmijt in de slaapomgeving. Zijn voedsel bestaat vooral uit de in het bed altijd aanwezige huidschilfertjes. Een donzen dekbed en kussen zijn door de goede vochtregulerende eigenschappen en dichtgeweven buitenkant juist geen favoriete verblijfplaats van de huisstofmijt. Om huisstofmijt tegen te gaan zijn regelmatig luchten en stofzuigen belangrijk. Ook door het regelmatig wassen van het beddengoed wordt huisstofmijt tegengegaan. Zorg verder voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels en een gladde vloerbedekking zoals laminaat.

Mijn kussen is verkleurd na veelvuldig gebruik. Wat doe ik hiertegen?

Iedere nacht verlies je circa 0.5 liter transpiratievocht. Het is daarom van groot belang om je kussen regelmatig te luchten, op te kloppen en je kussensloop wekelijks te wassen. Transpireer je sneller en meer dan normaal, dan is het gebruik van een extra molton sloop van groot belang. Mocht je je kussen minder zorgvuldig hebben verzorgd, dan kan het kussen zijn verkleurd. Dit valt dan niet onder de garantie. Je kunt proberen het kussen te wassen indien dit mogelijk is volgens de wasvoorschriften. Zorg er dan voor dat het kussen goed en snel droogt. Op de kussen onderhoud pagina vind je meer informatie over het onderhoud van je kussen.

Veelgestelde vragen dekbedden

Hoe onderhoud ik een dekbed?

Om het dekbed in goede conditie te houden volstaat dagelijks opschudden en regelmatig luchten.
Opkloppen met de hand is aan te raden, maar gebruik geen mattenklopper of stofzuiger, daarvan zou de vulling kunnen beschadigen.
Tevens is het advies om je beddengoed wekelijks te verschonen, zodat transpiratie niet kan doordringen tot in je dekbed. 
Zie de dekbed onderhoud pagina voor aanvullend advies.

Kan een donzen dekbed gewassen worden?

Een donzen dekbed is wasbaar, hoewel het wassen van een dekbed niet aan te raden is. Wil je een donzen dekbed toch zelf wassen, dan is het noodzakelijk om de vulling snel te drogen. Gaat het drogen niet snel genoeg, dan kan een indringende geur ontstaan die moeilijk weg gaat.
Het advies is dan ook om je dekbed goed te onderhouden zodat wassen niet noodzakelijk is. 

Kan ik mijn dekbed thuis in de wasmachine stoppen?

Een dekbed past doorgaans niet in je eigen wasmachine en droger. Wij adviseren je dan ook jouw dekbed te laten reinigen door een wasserette.
Vaak wassen of chemisch reinigen is echter onverstandig: ieder vulmateriaal slinkt bij confrontatie met hoge temperaturen.
Het advies is daarom ook om wassen te beperken door je beddengoed wekelijks te verschonen en je dekbed regelmatig te luchten en op te kloppen.

Wat is de levensduur van een Silvana dekbed?

Een Silvana dekbed behoudt gemiddeld tussen de 8 en 10 jaar voldoende veerkracht, afhankelijk van het materiaal en de mate van belasting.
Voor de hygiëne wordt vervanging na maximaal 8 jaar aanbevolen. Wanneer het dekbed veel transpiratievocht moet verwerken gaat het dekbed minder lang mee.
Daarnaast wordt de levensduur bepaald door het onderhoud.

 

Staat uw vraag er niet bij? Stel hier uw vraag:

Contactformulier