Kinderkussens van Silvana

Misschien slaap je zelf al op een Silvana kussen, maar ook voor kinderen hebben wij speciale kussens. Hoe weet je of jouw kindje toe is aan een kussen, waar moet je op letten en welke kinderkussens zijn er?

Wanneer is je kindje toe aan een hoofdkussen?

Na een jaar of twee/drie is het lichaam van je kindje zo ver gegroeid dat het hoofd niet meer comfortabel rust op een kaal matras. De nekwervels gaan te ver doorbuigen. Dat kun je merken doordat je kindje vaker een arm, een hand of een knuffel onder het hoofd legt of een dekentje onder het hoofd trekt.

Maar wat voor kussen is geschikt voor kinderen? Gebruik liever geen oud kussen van jezelf. De veerkracht is verdwenen na een aantal jaren en het kussen zal waarschijnlijk te dik zijn waardoor je kindje niet goed ligt. Ook vanwege de hygiëne is het beter om je kind een nieuw kussen te geven.

Collectie Silvana kinderkussens

In onze collectie vind je verschillende kinderkussens voor kinderen vanaf 2 jaar:

Vanaf 2 jaar: Silvana Mijn Eerste Kussen

Voor de allerkleinsten, vanaf ca. 2 jaar, hebben wij Silvana Mijn Eerste Kussen, met de juiste dikte voor een goede slaaphouding. Dit kussen is laag, heerlijk zacht, wasbaar op 60°C én het kussen heeft een dooradembare buitenhoes. Wel zo’n prettig idee als je kindje op zijn of haar buik slaapt.

Mijn Eerste Kussen is er in de standaard maten 60x70 cm (Nederland) en 60x60 cm (België), maar ook in een kleiner 40x60 cm formaat voor als je een kleiner kussen prettiger vindt voor je kindje.

Vanaf 4 jaar: Silvana Start Up

Vanaf een jaar of 4/5 wordt Mijn Eerste Kussen waarschijnlijk te zacht en laag voor jouw zoon of dochter. Een goede opvolger is de Silvana Start Up. Een zacht en laag kussen dat wasbaar is op 60°C. De vulling is te doseren door de rits aan de bovenzijde, dus als het kussen toch iets te hoog is, kan er eenvoudig wat vulling verwijderd worden.

Net als Mijn Eerste Kussen is de Start Up een kussen met dooradembare hoes. Dit is vooral prettig als jouw kindje een buikslaper is.

Vanaf 4 jaar: Silvana Start

De Silvana Start is net zo laag en zacht als de Start Up en ook bij dit kussen is de vulling naar wens aan te passen. Het verschil is dat dit kussen niet voorzien is van de speciale 3D dooradembare hoes die de eerdergenoemde kussens hebben, maar een tijk van 100% katoen heeft. Prima geschikt als jouw kindje op de zij of rug slaapt.

Tot welke leeftijd de Start of Start Up te gebruiken is verschilt sterk per kind.

Kinderen die wat kleiner van stuk zijn liggen een aantal jaren prima op de Silvana Start of Start Up. Hou er wel rekening mee dat de ondersteuning van de kussens na een paar jaar minder wordt. De kussens kunnen wel bijgevuld worden, maar vanwege de hygiëne raden we aan het kussen na max. 5 jaar te vervangen.

Ook voor buikslapertjes zijn de kussens nog lange tijd geschikt omdat deze lekker laag en zacht zijn en buikslapers een zeer laag kussen nodig hebben.

Opvolger van de Silvana Start

Na verloop van tijd zal jouw kind de Start of Start Up te zacht of te laag gaan vinden. Het kan zijn dat hij/zij op de zij slaapt en meer ondersteuning van de nek nodig heeft. Of misschien vindt je zoon of dochter het kussen gewoon te zacht aanvoelen. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken naar de Silvana Comfort Rood. Dit kussen heeft hetzelfde zachte vulmateriaal als de hiervoor genoemde kussens en is ook laag, maar door de verdeling in drie vakken blijft de vulling mooi verdeeld en voelt dit kussen wat compacter en steviger aan.

Als dit kinderkussen te laag is dan kun je kiezen voor de Silvana Comfort Oranje. Ook dit is een redelijk zacht kussen, maar net wat steviger en hoger dan de Comfort Rood.

Veilig slapen dankzij het Oeko-Tex certificaat

Ook fijn om te weten: alle Silvana producten zijn Oeko-Tex gecertificeerd.

Het Oeko-Tex® Standard 100 keurmerk geeft garanties op het gebied van gezondheid en is er onder andere voor kleding, speelgoed en beddengoed. Deze worden getest op stoffen die (mogelijk) schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gaat hier voornamelijk om het voorkomen van allergische reacties.

Advies nodig voor het beste kinderkussen?

Het verkooppunt bij jou in de buurt helpt je graag verder!