Slapen op een ergonomisch hoofdkussen

Een ergonomisch hoofdkussen houdt rekening met jouw lichaamsbouw en -afmetingen. Met een dergelijk kussen lig je extra comfortabel, en kun je nek- en schouderklachten voorkomen én genezen. Lig je vaak te woelen of biedt je kussen onvoldoende ondersteuning? Dan is een Silvana ergonomisch hoofdkussen met neksteun wellicht iets voor jou.

De voordelen van een neksteun

Alle Silvana Support® kussens zijn uitgerust met een neksteun. Deze zorgt voor een stevige onderzijde van het kussen, met inkeping voor je nek en schouders. Het ontwerp van het ergonomische hoofdkussen zorgt ervoor dat je nek ontspant tijdens het slapen. Zo voorkom je verkramping van nek, schouders en rug. Heb je nekklachten? Dan is een ergonomisch of orthopedisch kussen een aanrader. Silvana maakt hoofdkussens met neksteunen in diverse varianten en hardheden. Zo lig je altijd goed!

Welk ergonomisch hoofdkussen is geschikt?

De Silvana Support® Royale hoofdkussens en de Silvana Support® kussens beschikken over een aparte, stevige neksteun. Beide collecties bieden keuze uit zes verschillende varianten. Hoe weet je nu welk ergonomisch hoofdkussen geschikt is? Dat hangt af van je slaaphouding, je postuur en de hardheid van je matras. Het is van belang dat je nekwervels min of meer in een rechte lijn liggen zodat ze 's nachts kunnen ontspannen. Om een idee te krijgen van het beste hoofdkussen voor jou kun je de hoofdkussenkiezer invullen. Deze keuzehulp stelt je een aantal vragen over jouw slaapgewoonten en je situatie. Op basis van je voorkeuren doet de keuzehulp een suggestie voor geschikte hoofdkussens. Als je aangeeft dat je nekklachten hebt kom je al snel uit bij een ergonomisch hoofdkussen: de Silvana Support® of Silvana Support® Royale-lijn.

Hygiënisch slapen op een ergonomisch hoofdkussen

Lekker slapen draait voor een groot deel om de juiste houding, maar ook om het gebruikte materiaal en de afwerking. Alle Silvana hoofdkussens hebben een Sanitized® behandeling ondergaan, die het kussen beschermt tegen bacteriën, huisttofmijten en schimmels. Zo slaap je ook nog eens hygiënisch schoon, waardoor je vrij kunt ademen. Dat komt je nachtrust uiteraard alleen maar ten goede.

Proefslapen

Bij een groot aantal verkooppunten van Silvana is het mogelijk je kussen uit te proberen, of zelfs mee te nemen naar huis. Zo kun je je kussen in combinatie met je eigen matras uitproberen, zodat je zeker weet dat je het juiste kussen aanschaft. De slaapspecialisten adviseren je graag over het ergonomische hoofdkussen dat het best bij jou en jouw lichaam past. Op onze verkooppunten pagina geven wij bij elk verkooppunt aan of het Proefslapen bij hen wordt aangeboden.

Meer weten over nekklachten en wat je hieraan kan doen? We hebben nog meer informatie beschikbaar over nekklachten, al deze informatie kan je via onderstaande links vinden.