Hoe kies ik een goed dekbed?

Een goed dekbed draait niet alleen om de grootte, het gaat er vooral om dat je dekbed is afgestemd op jouw behoeften en slaapgewoonten. Het materiaal waarmee je dekbed gevuld is, is bijvoorbeeld heel bepalend voor je comfort. Daarom biedt Silvana een ruim assortiment dekbedden aan, gemaakt van diverse materialen. Ideaal voor de warme en koude slaper, en ook voor mensen met allergieën. Je kiest een goed dekbed door je persoonlijke slaapvoorkeuren op een rij te zetten, en de keuze voor je dekbed daarop af te stemmen. De dekbeddenkiezer van Silvana kan je daarbij helpen.

Materiaal en vulling

Dekbedden kunnen met allerlei materialen gevuld zijn, zoals katoen, dons of synthetische vezels. Een donzen dekbed is licht en luchtig. Het voert vocht goed af en is lekker licht. Neem bijvoorbeeld de Silvana Royale Colortemp® dekbedden, een goede keuze als je ’s nachts veel transpireert.

Een synthetisch dekbed is wat zwaarder, maar kan in alle warmteklassen geleverd worden. Als je graag een voordelig geprijsd dekbed aan wilt schaffen, dan is de Silvana Comfort Colortemp®-lijn geschikt voor jou. Welk type je ook kiest, je kunt je dekbedden altijd aan elkaar bevestigen om zo gemakkelijk jouw persoonlijke vierseizoenendekbed te creëren.

De buitenkant van een goed dekbed

Een dekbed is uiteraard gemaakt van meer dan alleen de vulling. Ook de hoes van het dekbed is belangrijk, oftewel: de tijk. Die kan gemaakt zijn van bijvoorbeeld katoen in verschillende kwaliteiten, of synthetische materialen. De meeste dekbedden zijn voorzien van een perkal katoenen tijk, die goed ademt, en daardoor heerlijk fris blijft. Als je kiest voor een Silvana Royale Colortemp® dekbed haal je een dekbed met zachte, satijngeweven katoenen tijk in huis. Deze voelt extra luxe aan. De Comfort Colortemp® dekbedden zijn voorzien van een zachte, soepele tijk van gerecycled polyester. Donzen Silvana dekbedden dragen bovendien het Nomite® keurmerk. De tijk is zo dichtgeweven dat deze het binnendringen van de huisstofmijt tegengaat. Prima geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie dus.

Persoonlijke voorkeur

Je eigen situatie en voorkeuren vormen het uitgangspunt bij het kiezen voor een goed dekbed. De dekbeddenkiezer van Silvana kan je helpen je voorkeuren te ontdekken. De dekbeddenkiezer – die je online gebruikt - vraagt je bijvoorbeeld naar de temperatuur in je slaapkamer, of je het snel warm of koud hebt en of je last hebt van allergieën. Wil je weten hoe je een goed dekbed uitkiest? Kom dan langs bij een van onze verkooppunten. Bij de Silvana verkooppunten* kun je kennismaken met het complete assortiment Silvana dekbedden.

* Niet alle verkooppunten hebben Silvana dekbedden in het assortiment