Als jouw nachtrust nog niet optimaal is, zijn er verschillende dingen die je hieraan kunt doen. Maar er zijn maar weinig dingen die daarbij zo belangrijk zijn als het juiste hoofdkussen en dekbed. 

Er zijn veel verschillende soorten kussens met uiteenlopende vulmaterialen die elk hun eigen voordelen hebben. Het latex kussen is wellicht niet zo populair als een donzen en synthetische hoofdkussens, maar kent ook zeker vele voordelen. We zetten ze in dit blog voor je op een rijtje. 

Een latex kussen biedt zeer goede ondersteuning

Onvoldoende ondersteuning kan hevige nek- en rugklachten veroorzaken. Dat wil je vanzelfsprekend graag voorkomen. Het voordeel van een latex kussen in deze is dat het kussen vormvast en veerkrachtig is, waardoor het hoofd goed ondersteund wordt. Het kussen biedt een stabiele ondersteuning in elke slaaphouding. Hierdoor kan je comfortabeler kan slapen zonder pijn en druk op jouw nek en rug. Hierbij is het wel van belang dat je de juiste hoogte en stevigheid van het kussen kiest. Daarnaast helpt de ondersteuning van een latex kussen erbij dat je luchtwegen vrij zijn om te ademen en snurken te verminderen. 

Een latex kussen bevat geen allergenen

Kussens die van natuurlijk organische latex worden gemaakt, worden vaak aanbevolen aan voor mensen met allergieën. Latex is namelijk antibacterieel en schimmelwerend. Bovendien kan de huisstofmijt zich niet nestelen in latex. Daarom zijn deze kussens ook zeer geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. 

Goede ventilatie

De kern van latex kussens is voorzien van perforatiegaten. Deze zorgen ervoor dat het kussen lekker soepel is, maar zorgen ook voor goede ventilatie. 

De latex hoofdkussens van Silvana

Silvana heeft verschillende latex kussens in haar assortiment. Onlangs voegden wij daar de Silvana Flex lijn aan toe. De Silvana Flex is een ergonomisch gevormd latex kussen met keuze uit verschillende hoogtes en stevigheden. Het latex is voorzien van perforatie gaten voor een extra goede ventilatie. De speciale contourvorm zorgt ervoor dat het kussen goed aansluit op nek en schouders. Met keuze uit wel zes verschillende varianten is er voor iedereen een passend latex kussen: 

  • Silvana Flex Rood - 10 cm - Zacht 
  • Silvana Flex Oranje - 10 cm - Medium 
  • Silvana Flex Paars - 12 cm - Zacht 
  • Silvana Flex Blauw - 12 cm - Medium 
  • Silvana Flex Geel - 14 cm - Zacht 
  • Silvana Flex Groen - 14 cm – Stevig 

Let erop dat niet alleen je eigen voorkeur, maar ook jouw slaaphouding en gewicht van belang zijn bij het uitzoeken van een geschikt hoofdkussen. Wie zwaarder is kan over het algemeen beter kiezen voor een stevig kussen terwijl iemand met een smal postuur het beste ligt op een zachter, lager kussen. 

Advies nodig?

Wil je weten welk Silvana Flex kussen het beste bij jou past? Laat je dan adviseren bij één van onze verkooppunten door een slaapexpert! Vind onze verschillende verkooppunten hier.  

*Het Silvana assortiment verschilt per verkooppunt