Ben jij op zoek naar een goed dekbed? Bij Silvana hebben wij verschillende donzen dekbedden in ons assortiment. In dit blog bespreken we de voordelen van dons en beste donzen Silvana dekbedden.

De voordelen van dons

Dons wordt al geruime tijd gebruikt voor het vullen van dekbedden. Dons is zacht, licht, voert vocht goed af en isoleert de lichaamswarmte uitstekend. Zo geniet je van een prettig, licht dekbed in elk seizoen. Transpireer je veel tijdens het slapen? Dan is een eendendons dekbed zeker aan te raden. Dons heeft namelijk een hoog vochtopnemend en vochtregulerend vermogen. Een donzen dekbed voelt daarom niet snel klam aan.

Verantwoord dons

Het ene type dekbed is het andere niet. Bij Silvana hechten we waarde aan echte kwaliteit. Onze donzen dekbedden zijn gevuld met 100% eendendons. Bovendien is het dons dat Silvana gebruikt gecertificeerd. Door het DOWNPASS certificaat weet je zeker dat het dons op verantwoorde manier is geproduceerd en verwerkt. Het materiaal is bovendien altijd traceerbaar in de keten. Zo kies je niet alleen voor kwaliteit en comfort, maar ook voor duurzaamheid.

Duurzaam

Naast het feit dat een donzen dekbed super comfortabel is, heeft dons ook nog eens een zeer lage milieu-impact. Vergeleken met andere gangbare materialen, zoals wol en synthetische vezels heeft dons de laagste milieu-impact. Bovendien is dons biologisch afbreekbaar en kan het gerecycled worden als de levensduur van het kussen of dekbed bereikt is. Door te kiezen voor een donzen dekbed maak je dus ook een zeer duurzame keuze!

Dons en allergieën

Veel mensen denken dat je beter niet onder een dekbed van dons kunt slapen als je allergisch bent voor huisstofmijt. Niets is echter minder waar. Alle donzen Silvana dekbedden zijn voorzien van het Nomite® label. Dat geeft aan dat de katoenen tijk zeer dicht geweven is, waardoor het voor de mijt heel moeilijk is het dekbed binnen te dringen. Bovendien houdt de huisstofmijt van een warme, vochtige omgeving. Donzen dekbedden zijn juist heel goed vochtregulerend waardoor er een klimaat ontstaat waar huisstofmijten niet van houden. Onze dekbedden van dons met Nomite® label zijn dus heel geschikt bij een huisstofmijtallergie.

Assortiment Silvana donzen dekbedden

Silvana biedt verschillende soorten dekbedden van dons aan. Ben je op zoek naar een luxe en supercomfortabel dekbed van dons? Dan is een Silvana Royale Colortemp® dekbed de goede keuze. Elk van de zes dekbedden is volledig gevuld met eendendons. Hierbij heb je keuze uit zes verschillende varianten, van licht en koel tot extra warm. Silvana Royale Colortemp® dekbedden worden gemaakt met 100% eendendons in een satijngeweven katoenen tijk. Door het gebruik van de beste materialen en de hoogwaardige afwerking kun je deze donzen dekbedden tot het luxere beddengoed rekenen van hoge kwaliteit.

Donzen dekbed goed onderhouden

Een donzen dekbed heeft weinig onderhoud nodig. Schud dagelijks je dekbed licht op, was je overtrek het liefst wekelijks en lucht het dekbed regelmatig. Op die manier blijft jouw dekbed lang schoon, fris en van goede kwaliteit. Wassen is dan slechts eens in de vijf jaar nodig. Dan gaat je eendendons dekbed extra lang mee.

Je kunt je donzen dekbed op maximaal 60 graden Celcius wassen. Een tweepersoonsdekbed zal echter meestal niet in een gewone wasmachine passen. Als je wasmachine te klein is, kan het dekbed beschadigd raken. Laat jouw donzen dekbed daarom bij voorkeur reinigen bij een professionele wasserette. Was je jouw donzen dekbed zelf? Gebruik dan zachte zeep zonder toevoegingen, bij voorkeur speciaal donswasmiddel. Gebruik de hoogste centrifugeersnelheid om zoveel mogelijk vocht te verwijderen en droog het dekbed bij voorkeur in de wasdroger. Zorg dat het dekbed volledig droog is en droog het indien nodig meerdere malen.

Jouw perfecte dekbed van dons kiezen

Als je kiest voor een dekbed van dons, wil je natuurlijk wel het dekbed waaronder jij straks het lekkerst slaapt. Wil je weten welk donzen Royale Colortemp® dekbed het best bij jou past? Vul dan de dekbeddenkiezer in. Deze bepaalt op basis van jouw voorkeuren welk type dekbed het meest geschikt is voor jou. De tool kijkt naar jouw situatie, eventuele allergieën en je voorkeur voor een bepaalde slaapkamertemperatuur. Zo vind jij een ideaal dekbed voor jouw persoonlijke situatie.

Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan een van de verkooppunten van Silvana om jouw ideale dekbed te vinden. Zoek hier gemakkelijk het dichtstbijzijnde verkooppunt.