De meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen

De meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen

De meest voorkomende oorzaken van slaapproblemen

Er zijn verschillende soorten slaapproblemen met elk hun eigen oorzaken en oplossingen. Zo kan het zijn dat je niet in slaap kan vallen, dat je onrustig slaapt en steeds wakker wordt. Misschien wordt je steeds veel te vroeg wakker, of slaap je juist te lang. Of wat dacht je van een snurkende partner of huilende baby die je uit je slaap houdt.

 

Niet in slaap kunnen vallen

Wat erg vaak gehoord wordt is dat mensen moeite hebben met het in slaap vallen. Dit kan veel oorzaken hebben, zoals het gebruik van zogenaamde “blauwe schermen” zoals de telefoon, door het drinken van cafeïne houdende dranken in de avond, te laat op de avond sporten, stress, etc. De website www.inslaap.nl geeft je 25 gouden slaaptips. Of misschien lig je gewoon niet lekker waardoor je niet goed kunt ontspannen. Dan zou je je af kunnen vragen of het tijd is voor een nieuw kussen en misschien wel matras.

 

Onrustig slapen

Wordt je veel wakker in de nacht? Dit kan komen door bijvoorbeeld geluidsoverlast, maar een verkeerd kussen of dekbed kan ook de oorzaak zijn. Verander je gedurende de nacht van slaaphouding en moet je dan telkens je kussen weer goed “proppen”? De Silvana Support, Support Royale en Comfort kussens bestaan uit 3 bovenvakken. Het middelste vak is wat zachter gevuld zodat je hoofd wat lager ligt als je op je rug slaapt. Draai je op je zij dan ligt je hoofd op één van de zijkvakken die wat steviger gevuld zijn zodat je ook op je zij lekker ligt. Op deze manier slaap je rustiger.

Heb je het ’s nachts te warm of juist te koud? De Silvana Colortemp® dekbedden zijn er in wel 6 verschillende uitvoeringen, van Extra Light t/m Extra Warm, zodat er voor iedereen de juiste warmte tussen zit. Onze online dekbedkiezer helpt je jouw ideale dekbed te kiezen. Als jij het vaak warm hebt en je partner juist koud dan biedt het gepersonaliseerde partnerdekbed uitkomst.

 

“Gammel” wakker worden

Het kan gebeuren dat je ’s ochtend wakker wordt en je je gammel voelt terwijl je denkt goed geslapen te hebben. Je kunt hoofdpijn hebben of een stijve nek. Niet iedereen legt direct de link, maar dit kan veroorzaakt worden door een verkeerd hoofdkussen. Ligt jouw hoofd teveel omhoog of omlaag of wordt je nek niet voldoende ondersteund? Dan is het tijd voor een nieuw hoofdkussen met de juiste stevigheid voor jou. De Silvana hoofdkussens zijn er in 6 verschillende stevigheden, mét en zonder neksteun, zodat er voor iedereen een geschikt kussen in de collectie zit. Onze kussenkiezer kan jou helpen het juiste kussen te vinden.

 

Silvana Rockbox actie

27 juni 2021