Kussen rugslaper: de beste keuze

Weten welke slaaphouding je hebt is essentieel voor het uitzoeken van je ideale hoofdkussen. Wie op zijn rug slaapt heeft behoefte aan een optimale ondersteuning van hoofd, rug en nekwervels. Je wilt dat je nek optimaal ondersteund wordt, en dat je ruggengraat een zo natuurlijk mogelijke, ontspannen houding aanneemt. De hoogte en stevigheid van je kussen zijn hiervoor heel belangrijk. Gelukkig biedt Silvana een groot aantal hoofdkussens aan voor rugslapers. Hiermee word je altijd uitgerust wakker en ga je nek-, rug- en schouderklachten tegen.

Kussen met neksteun

Silvana kussens zijn zo gemaakt dat ze je nek optimaal ondersteunen. De speciale inkeping aan de onderzijde zorgt ervoor dat het kussen goed aansluit op je schouders en je nek. De Support® kussens beschikken bovendien over een speciale neksteun. Deze geeft extra steun, waardoor je nek zich goed kan ontspannen. Dat geeft direct meer comfort, in vergelijking met een regulier, zacht kussen. Naargelang de gewenste stevigheid is de neksteun en de vulling van het kussen afgestemd op jouw behoeften. Zo kun je kiezen voor een zeer stevig kussen met een neksteun van extra stevige latex, of een Silvana hoofdkussen dat wat zachter ligt, zoals een Silvana Support Saphir hoofdkussen. 

Hoe kies je het juiste kussen voor een rugslaper?

Om een indicatie te krijgen van het ideale hoofdkussen kun je de hoofdkussenkiezer invullen. Deze vraagt je naar diverse voorkeuren. De hoofdkussenkiezer houdt rekening met:

  1. Je postuur
  2. De hardheid van je matras
  3. Je slaaphouding (rug, zij of buik)
  4. Of je kussen wasbaar moet zijn
  5. Of je allergisch bent voor huisstofmijt
  6. Of je nekklachten hebt

 

Hulp nodig bij jouw keuze?

Als je de hoofdkussenkiezer invult rollen er vanzelf één of meerdere keuzes uit die goed bij jouw voorkeuren en situatie passen. Het is ook mogelijk onderscheid te maken tussen hoofdkussens voor volwassenen en kinderen. Het Silvana Special Start hoofdkussen is bijvoorbeeld heel geschikt voor kinderen, want het is wat zachter en dunner.

Kussens uitproberen: ervaar een goede nachtrust op je rug

Een groot aantal verkooppunten biedt het Silvana Support Proefslapen aan. Je kunt hier vrijblijvend een Silvana Support® kussen lenen zodat je thuis ’s nachts kunt ervaren of het kussen echt bij je past. Ideaal om te zien of het kussen fijn ligt in combinatie met je eigen matras. Uiteraard kun je onze kussens ook bij geselecteerde verkooppunten uitproberen. Die vind je hier.

Meer weten over welk kussen perfect past bij de verschillende slaaphoudingen? We hebben nog meer informatie beschikbaar die je kan helpen om een zorgvuldige keuze te maken. Alle informatie kan je via onderstaande links vinden.