Het belang van een goed kussen voor een ontspannen nachtrust

Het belang van een goed kussen voor een ontspannen nachtrust

Meer dan 2.000.000 mensen in Nederland hebben nekklachten. Het belang van een goed kussen wordt hierbij nog vaak onderschat. Want het verkeerde kussen kan ervoor zorgen dat jouw hoofd en nekwervels in de verkeerde houding liggen. In dit blog lees je hoe een goed kussen bijdraagt aan een ontspannen nachtrust.

De invloed van jouw hoofdkussen op nekklachten

Het verkeerde kussen kan in elke slaaphouding nekklachten als gevolg hebben. Jouw hoofd en nekwervels hebben baat bij de juiste ondersteuning, zodat er geen onnodige spanning komt te staan op jouw nek. Een te hard of te zacht kussen zorgt in beide gevallen niet voor de juiste ondersteuning, waardoor er spanning op jouw nekwervels komt te staan. En jouw nekwervels zijn een derde van de kwetsbare wervelkolom! Als er ’s nachts spanning op je nekwervels staat heb je een grote kans dat je wakker wordt met nekklachten en/of hoofdpijn.

De invloed van nekklachten op een ontspannen nachtrust

Naast dat het niet prettig is om overdag met nekklachten te lopen heeft dit ook weer invloed op jouw volgende nachtrust. Wanneer je nekklachten hebt werkt dit ongemerkt door in je dagelijks leven. Nekklachten hebben namelijk een negatieve invloed op je slaap en de daaropvolgende vermoeidheid heeft weer invloed op je dagelijkse activiteiten.

De juiste ergonomische houding heeft positieve invloed op de slaapkwaliteit en -kwantiteit. Met het juiste kussen val je gemakkelijker in slaap, maar slaap je ook beter door en langer. Want je wil natuurlijk niet wakker worden door de pijn in je nek. Door je ontspannen nachtrust heb je vervolgens ook weer energie voor de daaropvolgende dag.

Nekklachten voorkomen voor een ontspannen nachtrust

Om nekklachten te voorkomen is het belangrijk om het juiste kussen te kopen dat past bij jouw persoonlijke situatie. Een goed hoofdkussen geeft de juiste ondersteuning aan jouw hoofd en nekwervels. Het is van belang dat de wervels in een rechte lijn liggen en het hoofd niet te veel naar boven of onder knikt zodat er geen spanning op de wervels komt te staan.

En vergeet niet stil te staan bij je matras! Het vinden van een goed hoofdkussen betekent niet automatisch het einde van nekklachten. Nekklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een verkeerd matras. Deze kan te hard of te zacht zijn voor jouw postuur. Zorg er dus voor dat zowel het hoofdkussen als het matras aansluiten op jouw persoonlijke situatie om nekklachten te voorkomen. Daarnaast kunnen er ook medische oorzaken zijn of kan een verkeerde (werk)houding de boosdoener zijn van nekklachten.

Silvana Support hoofdkussens

Silvana heeft samen met fysiotherapeuten een neksteunkussen ontwikkeld dat de juiste ondersteuning biedt passend bij jouw persoonlijke situatie. Het Silvana Support ® kussen is een concept dat al ruim 35 jaar zijn waarde heeft bewezen. Deze kussenserie is opgebouwd uit 6 hardheden van extra stevig tot extra zacht.

Neksteun en bovenvakken

Het unieke aan deze kussenserie is de latex neksteun in zes stevigheden en de daarop aangepaste vulling van de bovenvakken. De speciaal gevormde neksteun volgt de schouders waardoor je comfortabel, ontspannend en goed ondersteunend kunt slapen.

Daarnaast is het kussen opgebouwd uit drie bovenvakken. Het middelste vak is wat zachter gevuld voor een optimale houding wanneer je op je rug slaapt. De twee zijvakken zijn iets steviger gevuld voor de juiste ondersteuning als je op je zij slaapt.

 

Silvana Support® thuis proberen

Om jouw geschikte kussen te ontdekken kun je gebruik maken van de online kussenkiezer. Toch is het voor een aankoop van een kussen altijd goed om een bezoek te brengen aan een slaapspeciaalzaak en eventueel een Silvana Support® kussen thuis te proberen. Een kussen kan wel lekker aanvoelen, maar door er echt op te gaan liggen, in jouw slaaphouding en op jouw eigen matras, kom je er achter of het kussen echt geschikt is voor jou! Bij een groot aantal verkooppunten is het mogelijk om vrijblijvend een kussen te lenen en thuis uit te proberen. Bij elk verkooppunt geven wij aan of zij deze Proefslapen service wel of niet aanbieden.

Vind jouw dichtstbijzijnde verkooppunt

Invloed van de hygiëne van jouw kussen op een ontspannen nachtrust

Naast de juiste ondersteuning heeft een goede hygiëne ook invloed op de kwaliteit van jouw nachtrust. Een kussen is namelijk de ideale broedplaats voor bacteriën en neemt veel transpiratievocht op. Ook dode huidcellen, huisstofmijten en uitwerpselen van insecten blijven graag op jouw kussen liggen.

Wij raden je aan om jouw kussen elke dag goed op te schudden. Door het kussen op te schudden blijft de vulling luchtig en houdt het langer zijn volume, om de juiste ondersteuning te bieden. Daarnaast is het goed om gebruik te maken van een molton sloop onder je gewone kussensloop en beide wekelijks te wassen. Zodat jij elke nacht op een fris kussen slaapt.

Hulp bij het kiezen van jouw juiste Silvana kussen

Nieuwsgierig welk Silvana hoofdkussen bij jouw past? Kom dan langs bij een verkooppunt of ga naar de Silvana kussenkiezer om in enkele stappen online advies op maat te ontvangen.

1 augustus 2022