Welk hoofdkussen past bij jou?

Welk hoofdkussen past bij jou?

De keuze voor een hoofdkussen is heel persoonlijk en hangt af van jouw postuur, slaaphouding, type matras en natuurlijk van jouw persoonlijke voorkeur. De Silvana collectie is zo ingericht dat er voor iedereen een geschikt kussen te vinden is. We leggen je hieronder de verschillen uit tussen onze kussenseries.

 

Silvana Support serie

De Silvana Support kussens geven de beste ondersteuning door de ingebouwde latex neksteun. Hierdoor is het kussen ook geschikt voor mensen met nekklachten. Het kussen is al 40 jaar geleden ontworpen in samenwerking met fysiotherapeuten en verkrijgbaar in wel 6 stevigheden om voor iedereen de juiste ondersteuning te kunnen bieden. De neksteun heeft een schoudercontour zodat de nek en schouders er goed op aansluiten en je ontspannen ligt. Elk van de 6 Support kussens heeft een neksteun in een andere stevigheid.

De wigvorm van het kussen zorgt er voor dat de vulling mooi op zijn plaats blijft. En dan zijn er nog de 3 bovenvakken waarvan het middelste wat zachter is gevuld dan de beide zijvakken. Als je op je zij ligt, en je hoofd dus op een zijvak rust, heb je namelijk iets meer ondersteuning nodig dan wanneer je op je rug ligt, met je hoofd op het middelste vak.

Elk kussen heeft een ander type vulling en vulgewicht in de bovenvakken, afgestemd op de stevigheid van de neksteun. Zo zijn de neksteun en bovenvakken optimaal in balans zodat jij lekker ontspannen kunt liggen.

 

Silvana Support Royale serie

Voor wie het iets mooier en luxer mag is er de Silvana Support Royale serie. Ook deze serie bestaat uit 6 kussens, van Extra Zacht t/m Extra Stevig.

De latex neksteunen en het design van de kussens zijn hetzelfde. Het verschil zit in het vulmateriaal en de tijk, oftewel de hoes, van het kussen: bij de Support serie is de tijk van 100% katoen en bij de Support Royale van 50% bamboe en 50% katoen. Hierdoor is de tijk zachter en soepeler en heeft hij een nog beter temperatuurregulerend vermogen.

Waar de Support kussens gevuld zijn met uiteenlopende synthetische en latex vullingen, zijn de bovenvakken van de Support Royale allen voorzien van Nextlife® dons: hoogwaardig, superschoon en hypo-allergeen gerecycled dons (70% dons en 30% veertjes). Dons behoudt lang zijn volume, is goed ondersteunend, voelt heerlijk zacht aan en is goed vochtregulerend. Bovendien is gerecycled dons het meest duurzame vulmateriaal voor hoofdkussens.

 

Silvana Comfort serie

Heb je geen nekklachten en vind je een neksteun niet prettig? Misschien is de Silvana Comfort serie wat voor jou! Deze kussens lijken op de Support kussens, maar dan zonder neksteun. De vulmaterialen zijn hetzelfde, van zachte vezelbolletjes in het Extra Zacht kussen, tot stevige latex sticks in het Extra Stevig kussen. Voor een goede lighouding is ook bij deze kussens het middelste van de 3 vakken wat zachter gevuld dan beide zijvakken. De opstaande rand en schoudercontour zorgen ervoor dat je nek en schouders goed aansluiten op het kussen en je goede ondersteuning hebt.

De wigvorm zorgt ervoor dat de vulling mooi op zijn plaats blijft en met de ritssluiting kun je de vulling van het kussen doseren.

 

Welke stevigheid past bij jou?

Het is erg belangrijk om de juiste stevigheid te kiezen zodat jouw nekwerkvels goed kunnen ontspannen. Als een kussen te hoog of juist te laag is, ligt je hoofd teveel in een knik waardoor spanning op je wervels komt te staan. Met behulp van onze online kussenkiezer kom je er in een paar stappen achter welk kussen het beste bij jou past.

 

Silvana Flex

In de Silvana collectie vindt nu ook elke liefhebber van een latex hoofdkussen zijn favoriet. De Silvana Flex is er in een hoogte van 10, 12 en 14 cm, elk beschikbaar in een Zacht en Medium variant. De speciale contourvorm zorgt ervoor dat het kussen goed aansluit op nek en schouders. Het latex is voorzien van perforatiegaten wat zorgt voor een extra goede ventilatie. In ons blog lees je meer over de voordelen van latex hoofdkussens.

 

Silvana Specials

Vind je in deze series toch niet wat je zoekt? Kijk dan eens tussen de Silvana Special kussens. Hier vindt je kussens met verschillende materialen, zoals dons, latex, kapok en zelfs een kussen met climate control.

 

Silvana kinderkussens

Ook voor kinderen hebben we geschikte kussens. Op deze pagina lees je alles over onze kinderkussens. 

30 januari 2023