De grootste ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomer

De grootste ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomer

Zwoele zomernachten? Die bestaan niet. Althans niet als je je in een té warme slaapkamer bevindt. Tijdens de zomer zijn er heel wat ergernissen in de slaapkamer die hoog op kunnen lopen. Benieuwd naar wat deze ergernissen zijn? Lees dan vooral verder.

Slapeloosheid door de warmte

Het is handig om te weten hoe het komt dat veel mensen last hebben van slapeloosheid tijdens de zomermaanden. Je kunt moeite hebben met in slaap vallen, omdat je lichaamstemperatuur normaal gesproken daalt voordat je gaat slapen. Tijdens de zomer of een hittegolf, koelt het ’s avonds een stuk minder af. Je lichaam koelt dus ook minder goed af, waardoor je minder slaperig wordt en lastiger in slaap komt.

Wat zijn de grootste ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomer?

Je voelt het vast al aankomen… Iedereen weet wel een paar ergernissen te bedenken. Gesnurk, iemand die er eerder uit moet dan jij, een partner die het altijd warm heeft of een partner die er op los snoozed. Komt dit je bekend voor? We zetten de meest voorkomende ergernissen op een rij.

1. Warmte!

Nee, je partner is toch niet de állergrootste ergernis tijdens de zomer. De warmte blijft voor velen, stipt op nummer één staan als een van de meest belemmerende factoren. Wat vaak gepaard gaat met de warmte, is overmatig zweten en vieze luchtjes. Ook hier wordt niemand blij van. Helemaal niet, als je niet de enige bent die in bed ligt te zweten…

2. Muggen en andere beesten

Muggenbulten. Overal muggenbulten. Sommige mensen ontkomen er niet aan in de zomer. ’s Avonds wil je toch echt even de slaapkamer doorluchten. Met het gevolg dat je een heleboel vervelende insecten in je slaapkamer zijn te vinden. Helemaal als je dan het licht aan hebt laten staan. De hele avond getergd worden door muggen of andere beesten is voor iedereen wel bekend.

3. Geen deken

Ja, je leest het goed. Geen deken is ook een van de frustraties. Ook in de zomer slapen mensen niet graag zonder deken. Veel mensen kiezen ervoor om half onder een laken te slapen, of een lege dekbedhoes. Als je ’s nachts wat afkoelt wil je het laken over je heen trekken, maar dan is deze vaak nergens meer te bekennen. Of misschien liggen je benen ermee in de knoop.

4. Te warm of te koud

Dit brengt ons bij het vierde punt. Veel mensen vinden het frustrerend dat ze niet de juiste temperatuur weten te vinden. Als je gaat slapen onder deken is het weer veel te warm, maar zonder deken of onder een laken is het veel te koud. Daarom is het goed om een dekbed te kiezen die aansluit op je persoonlijke voorkeur. Hoe weet je wat daarop aansluit? Dat leggen we uit in dit artikel.

Voorkom een oververhitte slaapkamer

Ga voor een aangename zomer! Lees onze andere artikelen om erachter te komen hoe je een over verhitte slaapkamer voorkomt. Of hoe je comfortabel slaapt door het juiste zomerdekbed te kiezen! Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

14 juli 2021
34 view(s)