Hier moet je op letten bij een zomerdekbed

Hier moet je op letten bij een zomerdekbed

Hier moet je op letten bij een zomerdekbed

Weet je door de warmte niet meer waar je het moet zoeken? Lig je ‘s avonds regelmatig oververhit in bed? Dan is het misschien tijd voor een nieuw zomerdekbed. Elke nacht je bed uit zweten, omdat het te warm is, is geen doen.

Ben je al hard op zoek naar een nieuw zomerdekbed? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij het aanschaffen van een zomerdekbed.

 

Waarom is een goed dekbed zo belangrijk? 

Om te beginnen is het handig om te weten waarom een goed dekbed van belang is. Niet alleen het weer bepaalt hoe warm het is in bed. Het dekbed bepaalt grotendeels de temperatuur. Extra belangrijk dus om een goede keuze te maken.

 

Welke soorten zijn er allemaal?

Er zijn heel veel soorten dekbedden. Om te beginnen kun je een onderscheid maken tussen enkele dekbedden en vierseizoenendekbedden. Het soort dekbed dat je aanschaft, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur(en). Veel mensen gaan tegenwoordig voor gemak: zij kiezen voor een vierseizoenendekbed. Deze bestaat uit een zomerdeel en een lente-/herfstdeel die je kunt koppelen voor de koudste nachten. Zo heb je voor elk seizoen het juiste dekbed.

 

Waar let je op?

Je hebt een nieuw dekbed nodig, en nu? Over het algemeen zijn het drie punten waar je op letten bij een nieuw (zomer)dekbed, namelijk:

 

  1. Kies je een enkel dekbed of een vierseizoenendekbed?
  2. De warmteklasse
  3. Het materiaal

 

Wat is de warmteklasse? 

Het verschil tussen een enkeldekbed en een vierseizoenendekbed bespraken we hierboven. Daarnaast heb je de warmteklasse. Ieder dekbed behoort tot een warmteklasse. Dit geeft aan hoe warm het dekbed is.

 

Van 1 tot 4!

Warmteklasse 1 is geschikt voor de koukleumen onder ons, want deze is het warmst. Heb je het juist altijd warm, of zoek je een dekbed dat goed geschikt is voor de zomer? Dan kom je uit op warmteklasse 4, want dit is het minst warm! Let op: De Silvana Royale Colortemp® dekbedden en Silvana Comfort Colortemp® dekbedden wijken af van deze traditionele warmteklasse indeling. Onze dekbedkiezer helpt jou in dit geval de juiste van de zes uitvoeringen te kiezen: van Extra Light tot en met Extra Warm. 

 

Welke dekbedvullingen zijn er?  

Het derde punt waar je op moet letten is het materiaal. Kijk goed uit welk het materiaal het dekbed bestaat. De vulling van een dekbed vormt de basis. Veel voorkomende gebruikte materialen voor dekbedden zijn: wol, dons, katoen, bamboe en synthetische vezels.

 

Dit zijn de beste dekbedbedden voor de zomer!

Voor de ideale nachtrust is het belangrijk dat een dekbed vocht reguleert én prettig aanvoelt. Ook speelt het mee of jouw slaapkamer koel is. Door bijvoorbeeld een airco, en of jij het zelf ’s nachts snel warm of juist eerder koud hebt.

 

Dan rest nog de vraag: wat is het juiste materiaal voor een zomerdekbed? Dons heeft de eigenschap dat het zeer goed isoleert. Als je het snel warm hebt, zal dons deze lichaamswarmte isoleren. Je kiest in dat geval beter voor bijvoorbeeld een zomerdekbed van katoen. Heb jij een lekker koele slaapkamer? Of heb je het gewoon niet warm gedurende de nacht? Dan kun je heerlijk slapen onder een dun donzen dekbed.

 

Een temperatuurregulerend dekbed!

De Silvana Temprite Tuvalu Light is een bijzonder zomerdekbed. Het dekbed is temperatuurregulerend dankzij een binnenlaag van Outlast materiaal, speciaal ontworpen door astronauten. Het speciale Outlast materiaal neemt teveel geproduceerde lichaamswarmte op en geeft dit weer af wanneer dit nodig is. Ideaal als jouw lichaamstemperatuur schommelt gedurende de nacht. Of als jij en je partner een verschillende warmtebehoefte hebben. De Tuvalu is gevuld met 90% eendendons en 10% veertjes en is daardoor heerlijk licht en zacht.

 

Silvana Royale Colortemp®

De Silvana Royale Colortemp is een luxe donzen dekbed. Als je het snel warm hebt, slaap je in de lente en herfst heerlijk onder dit dekbed. Het dekbed bestaat uit 100% hoogwaardig eendendons. De hoes is gemaakt van fijn satijn geweven katoen, waardoor het dekbed heerlijk om je heen valt. De Royale Rood is het dunste dekbed van de Colortemp serie waardoor het zeer geschikt is voor de zomer. Een handige bijkomstigheid: het dekbed is voorzien van knoopsgaten waardoor alle Royale dekbedden onderling te koppelen zijn. Op deze manier kan je zelf je eigen 4-seizoenendekbed samenstellen!

Lees meer over de Royale Colortemp® dekbedden

 

Silvana Comfort Colortemp®

Liever een synthetisch dekbed? Kijk dan eens naar de Comfort Colortemp® dekbedserie. Deze bestaat uit zes varianten waarvan de Comfort Rood het allerdunste dekbed is en daarmee geschikt voor de zomer.

 

Katoen

Naast dekbedden van dons, heeft Silvana ook katoenen zomerdekbedden. Katoen is een stof die erg koel en licht is, waardoor het goed ademt. De buitenkant én vulling van de Silvana Hawaii bestaan uit 100% katoen. Dit maakt het dekbed heerlijk soepel én zacht. Het dekbed reguleert vocht en ventileert goed.

Bekijk de Silvana Hawaii

 

Silvana, altijd kwaliteit!

Voor welk dekbed je ook kiest, één ding is zeker: elk dekbed van Silvana is gemaakt van de meest geschikte materialen. Onze producten zorgen voor langdurig slaapplezier en optimaal slaapcomfort. Nieuwsgierig? Kom dan langs bij een verkooppunt.

 

 

15 juli 2021