Hier moet je op letten bij een zomerdekbed

Hier moet je op letten bij een zomerdekbed

Weet je door de warmte niet meer waar je het moet zoeken? Lig je ‘s avonds regelmatig oververhit in bed? Dan is het misschien tijd voor een nieuw zomerdekbed. Elke nacht je bed uit zweten, omdat het te warm is, is geen pretje.

Ben je al hard op zoek naar een nieuw zomerdekbed om de warme zomernachten door te komen? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij het aanschaffen van een zomerdekbed.

Waarom is een goed dekbed zo belangrijk?

Om te beginnen is het handig om te weten waarom een goed dekbed van belang is. Niet alleen het weer bepaalt hoe warm het is in bed. Het dekbed bepaalt grotendeels de temperatuur. Extra belangrijk dus om een goede keuze te maken.

Waar let je op?

Je hebt een nieuw dekbed nodig, en nu? De drie voornaamste punten om op te letten bij aanschaf van een nieuw (zomer)dekbed zijn: 

  • Kies je een enkel dekbed of een vierseizoenendekbed?
  • De warmteklasse
  • Het materiaal

Welke soorten zijn er allemaal?

Er zijn heel veel soorten dekbedden. Om te beginnen kun je een onderscheid maken tussen enkele dekbedden en een seizoenen dekbed. Het soort dekbed dat je aanschaft, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur(en). Veel mensen gaan tegenwoordig voor gemak: zij kiezen voor een vierseizoenendekbed. Deze bestaat uit een zomerdeel en een lente-/herfstdeel die je kunt koppelen voor de koudste nachten. Zo heb je voor elk seizoen het juiste dekbed.

Wat is de warmteklasse?

Het verschil tussen een enkeldekbed en een vierseizoenendekbed bespraken we hierboven. Daarnaast heb je de warmteklasse. Ieder dekbed behoort tot een warmteklasse. Dit geeft aan hoe warm het dekbed is.

Van Extra Light t/m Extra Warm

Traditioneel zijn dekbedden er in 4 warmteklassen. Omdat veel mensen daar nét niet de geschikte warmte tussen konden vinden, bieden wij dekbedden in wel 6 verschillende warmteklassen. Om de warmte duidelijk aan te geven werken wij ter identificatie niet alleen met cijfers, maar ook met de benamingen Extra Light, Light, Medium Light, Medium Warm, Warm, Extra Warm. Extra Warm is geschikt voor de koukleumen onder ons, want deze is, zoals de naam al doet vermoeden, het warmst. Heb je het juist altijd warm, of zoek je een dun dekbed dat goed geschikt is voor de zomer? Ga dan voor een Extra Light dekbed. Weet je niet zeker welke warmte bij jou past? Onze dekbedkiezer helpt jou de juiste uitvoering te kiezen.

Het grootste voordeel van een dun dekbed in de zomer van Silvana

De Extra Light dekbedden zijn lekker dun. Een voordeel van een dun Extra Light dekbed van Silvana is dat deze net wat lichter gevuld is dan de meeste andere zomerdekbedden. Hierdoor zijn ze minder warm en beter temperatuurregulerend wat wel zo prettig is tijdens warme nachten. 

Welke dekbedvullingen zijn er?

Het derde punt waar je op moet letten is het materiaal. Kijk goed uit welk het materiaal het dekbed bestaat. De vulling van een dekbed vormt de basis. Veel voorkomende gebruikte materialen voor dekbedden zijn wol, dons, katoen, bamboe en synthetische vezels.

Dons

Silvana heeft luxe donzen dekbedden in de collectie, gevuld met 100% dons of 90% dons/10% veertjes. Bij normaal onderhoud (regelmatig luchten en dagelijks licht opschudden) zal een donzen dekbed dan ook niet snel klam aanvoelen en is wassen niet noodzakelijk. Daarnaast is dons extreem licht en isoleert het de lichaamswarmte optimaal. Er is maar weinig donzen vulling nodig voor een goed isolerend dekbed, waardoor donzen dekbedden heerlijk licht en luchtig zijn. Hoe hoger het donspercentage, hoe lichter het dekbed. 

Dons en veren zijn een bijproduct van de voedingsindustrie. Het dierenwelzijn is voor Silvana echter niet minder van belang. Daarom zijn alle donzen dekbedden en hoofdkussens van Silvana DOWNPASS gecertificeerd.

Katoen

Naast dekbedden van dons, heeft Silvana ook katoenen zomerdekbedden. Katoen is een stof die erg koel en licht is, waardoor het goed ademt. De buitenkant én vulling van de Silvana Hawaii bestaan uit 100% katoen. Dit maakt het dekbed heerlijk soepel én zacht. Het dekbed reguleert vocht en ventileert goed.

Dit zijn de beste dekbedbedden voor de zomer!

Voor de ideale nachtrust is het belangrijk dat een dekbed vocht reguleert én prettig aanvoelt. Ook speelt het mee of jouw slaapkamer koel is. Door bijvoorbeeld een airco, en of jij het zelf ’s nachts snel warm of juist eerder koud hebt.

Dan rest nog de vraag: wat is het juiste materiaal voor een zomerdekbed? Dons heeft de eigenschap dat het zeer goed isoleert. Als je het snel warm hebt, zal dons deze lichaamswarmte isoleren. Je kiest in dat geval beter voor bijvoorbeeld een zomerdekbed van katoen. Heb jij een lekker koele slaapkamer? Of heb je het gewoon niet warm gedurende de nacht? Dan kun je heerlijk slapen onder een dun donzen dekbed.

Een temperatuurregulerend dekbed!

De Silvana Temprite Tuvalu Light is een bijzonder zomerdekbed. Het dekbed is temperatuurregulerend dankzij een binnenlaag van Outlast materiaal, speciaal ontworpen door astronauten. Het speciale Outlast materiaal neemt teveel geproduceerde lichaamswarmte op en geeft dit weer af wanneer dit nodig is. Ideaal als jouw lichaamstemperatuur schommelt gedurende de nacht. Of als jij en je partner een verschillende warmtebehoefte hebben. De Tuvalu is gevuld met 90% eendendons en 10% veertjes en is daardoor heerlijk licht en zacht.

Silvana Royale Colortemp®

De Silvana Royale Colortemp is een luxe donzen dekbed. Als je het snel warm hebt, slaap je in de lente en herfst heerlijk onder dit dekbed. Het dekbed bestaat uit 100% hoogwaardig eendendons. De hoes is gemaakt van fijn satijn geweven katoen, waardoor het dekbed heerlijk om je heen valt. De Royale Rood is het dunste dekbed van de Colortemp serie waardoor het zeer geschikt is voor de zomer. Een handige bijkomstigheid: het dekbed is voorzien van knoopsgaten waardoor alle Royale dekbedden onderling te koppelen zijn. Op deze manier kan je zelf je eigen 4-seizoenendekbed samenstellen!

Lees meer over de Royale Colortemp® dekbedden

Silvana Comfort Colortemp®

Liever een synthetisch dekbed? Kijk dan eens naar de Comfort Colortemp® dekbedserie. Deze bestaat uit zes varianten waarvan de Comfort Rood (Extra Light) het allerdunste dekbed is en daarmee geschikt voor de zomer.

Silvana, altijd kwaliteit!

Voor welk dekbed je ook kiest, één ding is zeker: elk dekbed van Silvana is gemaakt van de meest geschikte materialen. Onze producten zorgen voor langdurig slaapplezier en optimaal slaapcomfort. Nieuwsgierig? Kom dan langs bij een verkooppunt. Of ga naar de Silvana dekbedkiezer om in enkele stappen online advies op maat te ontvangen.

 

1 juni 2022