Slaaptips tijdens de zomer

Slaaptips tijdens de zomer

Slaaptips tijdens de zomer

Is het niet te harden in je slaapkamer? In dit artikel vind je slaaptips voor tijdens de zomertijd. We zijn natuurlijk hartstikke blij dat het zonnetje weer schijnt. Bruinbakken op het strand, genieten op het terras of een frisse duik nemen is niet verkeerd. Alleen die warme, lange plaknachten zijn geen pretje. Wil je niets liever dan je deken van je afschoppen? Lees dan onze slaaptips voor de warme zomertijd!

 

Hoe koel je af?

Vaak is de warmte de grootste boosdoener voor een slechte nachtrust. Door de extreme hitte is het moeilijk om in slaap te komen. Dat komt omdat je lichaam normaal gesproken iets afkoelt als je gaat slapen, waardoor je slaperig wordt. In de zomer koelt je lichaam een stuk minder af en word je dus minder slaperig. Met het gevolg dat je klaarwakker in bed ligt. Hoe koel je dan af? In dit artikel geven we een aantal slaaptips om je hoofd (en huis) koel te houden tijdens zomer!

 

Verkoelende (slaap)tips

In een eerder artikel schreven we hoe je comfortabel kunt slapen tijdens de warme zomermaanden. In dit artikel hier delen wij onze ultieme zomerslaaptips om af te koelen! Maar onthoud: koel af, ontspan en zorg voor een comfortabele slaapomgeving.

 

Slaaptip 1: Ontspan

Onze eerste tip is: ontspannen, ontspannen en nog een ontspannen. Zorg dat je voor het slapen ontspant. Probeer je niet te druk te maken over het feit dat je waarschijnlijk niet kunt slapen. Zorg dat je iets doet wat je leuk vindt. Maak plezier, lees een boek of begin een nieuwe hobby. Je zou bijvoorbeeld een avondwandeling kunnen maken. Voor veel mensen werkt dit ontspannend. Als je in de avond een wandeling maakt is het vaak een stuk minder warm. Hierdoor kan je lichaam afkoelen voordat je gaat slapen. Daarnaast zou je voor het slapen naar muziek kunnen luisteren of ontspanningsoefeningen kunnen doen.

 

Slaaptip 2: Houd je hoofd (en huis) koel

Onthoud in elke situatie: houd je hoofd koel. Letterlijk en figuurlijk. Onze tweede slaaptip heeft te maken met het reguleren van de temperatuur van de omgeving en die van jezelf. 

 

Frisse avondwind

We schreven het al: het is belangrijk om te ontspannen. Zorg er daarnaast voor dat de omgeving -  met name de slaapkamer - koel is. Houd de ramen en gordijnen overdag gesloten. Zet alles pas open, als de zon onder is. Een frisse avondwind door je huis doet wonderen. Zet ook alle apparaten, zoals de televisie en computer, op tijd uit. Als deze aanstaan wordt het nóg warmer in huis.

 

De warmte ‘afdouchen’

Houd ook je lichaam koel. Als je het heel warmt hebt, neem dan een lauwwarme douche. Neem geen koude douche, dit heeft namelijk een averechts effect. Dan gaat je lichaam extra veel moeite doen om je weer op te warmen. Waardoor je het weer extra warm krijgt. Leg ook een emmer met ijskoud water naast je bed. Mocht het écht niet meer te harden zijn, dan kun je je voeten daarin laten afkoelen.

 

Slaaptip 3: Natuurlijke materialen

De belangrijkste tip is: maak gebruik van een dekbed en/of kussen van natuurlijke materiaal. Dit ademt en reguleert vocht erg goed. Zorg ervoor dat je dekbed aansluit op jouw voorkeuren. Mocht je er zelf niet uit komen? In dit artikel vertellen we hoe je ontdekt welk dekbed het best bij je past. Hierin lees je ook meer over ons assortiment zomerdekbedden. Daarnaast kan je bij onze verkooppunten vrijblijvend om advies vragen.

 

Een temperatuurregulerend dekbed!

Een temperatuurregulerend dekbed is altijd een uitkomst als het warm is in de slaapkamer. Wij hebben diverse dekbedden die geschikt zijn voor de zomer. Waaronder de Silvana Temprite Tuvalu Light. Deze is extra bijzonder, omdat het gebruikte Outlast materiaal speciaal is ontworpen door astronauten. Dit neemt teveel geproduceerde lichaamswarmte op en geeft dit weer af wanneer dit nodig is.

 

Wat is een geschikt zomerdekbed voor jou?

Vind je het moeilijk om een geschikt zomerdekbed te vinden? Vul dan onze dekbedkiezer in. Een fijn hoofdkussen en dekbed kunnen jouw nachtrust tijdens de zomer al verbeteren. Onze hoofdkussens en dekbedden zijn speciaal gemaakt om je zo comfortabel mogelijk te laten slapen.

 

Hoe kies je het juiste kussen?

Het juiste kussen kiezen is ontzettend belangrijk. Een kussen dat perfect bij jou past, vind je niet 1-2-3. Gelukkig hebben wij naast onze dekbedkiezer ook een kussenkiezer. Na het invullen van een paar vragen, ontvang je van ons advies op maat.

 

Vul hier de kussenkiezer in!

 

22 juni 2021