Thermostaat omlaag? Isolatie omhoog!

Man in bed met isolerende dekbedden

De temperaturen dalen en met de huidige energieprijzen stook je de kachel ook liever niet onnodig hoog. Dat begrijpen we erg goed. Een warme pyjama, een goed isolerend dekbed en voor sommigen nog een warme kruik kunnen helpen om toch lekker warm je bed in te gaan.

Een oud dekbed isoleert minder goed dan een nieuw dekbed

Goede donzen dekbedden gaan gemiddeld 8 tot 10 jaar mee. In de loop der jaren neemt de vulkracht van het dons af en slijt het dekbed. Hiermee neemt de isolatiekracht ook af en houdt het dekbed jou dus minder goed warm. Daarnaast krijgt een dekbed in de loop der jaren heel wat transpiratievocht te verwerken waardoor er bacteriën in gaan huizen. Het is daarom verstandig om na 8 jaar te kiezen voor een nieuw dekbed. Synthetische dekbedden hebben een iets kortere levensduur.

Ga voor een dekbed met de juiste warmte tijdens de koude maanden

Is jouw dekbed aan vervanging toe? Het kan verleidelijk zijn om een extra dik dekbed te kiezen als het wat kouder is in huis, maar het is belangrijk dat een dekbed wel past bij jouw persoonlijke warmtebehoefte. Heb jij het bijvoorbeeld snel warm wanneer je gaat slapen? Dan is een wat dunner dekbed wellicht beter geschikt voor jou dan een extra warm exemplaar. Want een té warm dekbed komt jouw slaapcomfort en dus je nachtrust niet ten goede.

Optimale slaapkamertemperaturen met de Silvana Colortemp® dekbedden

De goed isolerende Silvana Colortemp® dekbedden zijn ontworpen om je te helpen een prettig slaapklimaat te creëren. Om dat voor iedereen mogelijk te maken zijn de dekbedden er in wel zes verschillende warmtes én kun je kiezen uit een synthetische en donzen variant. Aan de hand van de zes gekleurde labels kies je eenvoudig de variant die het beste past bij het seizoen én bij jouw persoonlijke voorkeuren, van Extra Light t/m Extra Warm.

De Silvana Royale Colortemp® dekbedden zijn gevuld met 100% dons in een zachte katoenen tijk waardoor deze heerlijk licht zijn en soepel om je heen vallen. Het hoge donspercentage zorgt voor een uitstekende isolatie van jouw lichaamswarmte. Liever een synthetisch maar toch duurzaam dekbed? Dan is het Silvana Comfort Colortemp® dekbed dé keuze voor jou, met een vulling en tijk van gerecycled polyester.

En heel handig: alle dekbedden kunnen eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld om zo een extra warm dekbed te creëren. Dus of het nu vriest dat het kraakt of de mussen van het dak vallen van de hitte: met deze slimme dekbeddencollectie stel je moeiteloos het perfecte dekbed samen om iedere nacht ongestoord onder weg te dromen.

Wij helpen je met kiezen

Nieuwsgierig? Kom dan langs bij een verkooppunt. Of ga naar de Silvana dekbedkiezer om in enkele stappen online advies op maat te ontvangen over het dekbed dat bij jou past.

Ps: wist je dat er ook voordelen aan een koude slaapkamer zitten? Daar vertellen we in dit blog meer over.

30 november 2022